Linssikeitto

Pilko kasvikset.

Laita sipulit kattilanpohjalle öljyyn paistumaan.

Lisää hetken päästä muutkin kasvikset.

Paistele muutama minuutti, lisää vettä sen verran, että kasvikset peittyvät (tai enemmän, jos tykkäät.

Itse pidän mehevistäkeitoista, joissa on vähän lientä ja lisäilen sitten tarpeen mukaan vettä lämmittäessäni valmista keittoa).

Kun vesi kiehuu, laita sekaan linssit ja tomaattimurska.

Anna kiehua 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Itse käytän mausteena yleensä soijakastikkeen lisäksi reilusti chiliä ja paprikaa.

Myös kurkuma käy, inkiväärikin on hyvää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

H9as
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g26g16kcal0.4g3.4g0g0.2g
Linssi, punainen, Go Green18g59kcal4.4g8.9g0.2g2.2g
Sipuli (kuorittu)8g2.2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Valkosipuli 0.7g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g10g2.7kcal0.1g0.6g0g0.2g
Oliiviöljy 1.1g10kcal0g0g1.1g0g
Tomaattimurska 36g11kcal0.2g1.9g0.1g0.7g
Vesi55g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana310g202kcal10.6g30.6g2.8g6.8g
Valittu annoskoko155g101kcal5.3g15.3g1.4g3.4g
Annoskoko puolitettuna77g51kcal2.7g7.7g0.7g1.7g
Arvot/100g100g65kcal3.4g9.9g0.9g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=337663