Linssikeitto

Pilko kasvikset.

Laita sipulit kattilanpohjalle öljyyn paistumaan.

Lisää hetken päästä muutkin kasvikset.

Paistele muutama minuutti, lisää vettä sen verran, että kasvikset peittyvät (tai enemmän, jos tykkäät.

Itse pidän mehevistäkeitoista, joissa on vähän lientä ja lisäilen sitten tarpeen mukaan vettä lämmittäessäni valmista keittoa).

Kun vesi kiehuu, laita sekaan linssit ja tomaattimurska.

Anna kiehua 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Itse käytän mausteena yleensä soijakastikkeen lisäksi reilusti chiliä ja paprikaa.

Myös kurkuma käy, inkiväärikin on hyvää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

H9as
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g270g162kcal4g35.1g0.3g2.4g
Linssi, punainen, Go Green187g609kcal45g91.8g1.9g22.5g
Sipuli (kuorittu)83g22kcal1.1g4g0.2g1.4g
Valkosipuli 7.5g8.1kcal0.6g1.2g0g0.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g98g27kcal0.6g5.8g0.2g2.4g
Oliiviöljy 11g99kcal0g0g11.2g0g
Tomaattimurska 375g110kcal2.1g19.9g0.7g7.1g
Vesi562g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3186g2077kcal106.8g315.6g29g72g
Valittu annoskoko1593g1038kcal53.4g157.8g14.5g36g
Annoskoko puolitettuna797g519kcal26.7g78.9g7.3g18g
Arvot/100g100g65kcal3.4g9.9g0.9g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=337663