Äidin jauhelihakastike

500 g jauhelihaa
1 purjo silputtuna
1 sipuli silputtuna
2 tölkkiä tomaattipyreetä
suolaa
valkopippuria
oreganoa
öljyä paistamiseen

1) Sipuli ja purjo paistetaan öljyssä kullankeltaiseksi.

2) Jauheliha lisätään pannuun vähin erin sekoittaen.

Mausta seos suolalla, valkopippurilla ja oreganolla.

3) Kun liha on ruskistunut, kaadetaan pannuun tarvittaessa tilkka vettä ja joka tapauksessa tomaattipyree.

Alunperin ollut varmaan Me Naiset-lehdessä nimellä Chaplinin spagettikastike.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 231 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 5417g12326kcal1029.3g0g920.9g0g
Purjosipuli 2167g496kcal39.2g52g4.3g45.5g
Sipuli 596g180kcal7.4g28.6g1.2g10.1g
Tomaattipyree,euroshopper1517g1213kcal51.6g288.2g15.2g0g
Oliiviöljy 303g2683kcal0g0g303.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g33796kcal2255g737.6g2490g111.2g
Valittu annoskoko10000g16898kcal1127.5g368.8g1245g55.6g
Annoskoko puolitettuna5000g8449kcal563.8g184.4g622.5g27.8g
Arvot/100g100g169kcal11.3g3.7g12.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383801