Äidin jauhelihakastike

500 g jauhelihaa
1 purjo silputtuna
1 sipuli silputtuna
2 tölkkiä tomaattipyreetä
suolaa
valkopippuria
oreganoa
öljyä paistamiseen

1) Sipuli ja purjo paistetaan öljyssä kullankeltaiseksi.

2) Jauheliha lisätään pannuun vähin erin sekoittaen.

Mausta seos suolalla, valkopippurilla ja oreganolla.

3) Kun liha on ruskistunut, kaadetaan pannuun tarvittaessa tilkka vettä ja joka tapauksessa tomaattipyree.

Alunperin ollut varmaan Me Naiset-lehdessä nimellä Chaplinin spagettikastike.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 231 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 11g24kcal2g0g1.8g0g
Purjosipuli 4.2g1kcal0.1g0.1g0g0.1g
Sipuli 1.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Tomaattipyree,euroshopper3g2.4kcal0.1g0.6g0g0g
Oliiviöljy 0.6g5.2kcal0g0g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g66kcal4.4g1.6g4.8g0.2g
Valittu annoskoko20g33kcal2.2g0.8g2.4g0.1g
Annoskoko puolitettuna10g17kcal1.1g0.4g1.2g0.1g
Arvot/100g100g169kcal11.2g4.1g12.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383801