Punajuuri-ohrapata mustapekalla

Tämä on Valion alkuperäisestä ohjeesta tuunattu (alkuperäisessä ohjeessa on 7dl vettä, 1dl kuohukermaa ja 150g Auramuruja, joista puolet menivät ruoan sekaan ja puolet murustettiin annosten päälle).

Kuori ja leikkaa punajuuri lohkoiksi; puolita vielä lohkot, sillä punajuuren kypsymisaika on todella pitkä.

Kuori ja silppua sipuli.

Kuumenna rasva padassa/kattilassa (valurauta on paras tai sitten pinnoitettu, älä käytä teräskattilaa, sillä haudutusaika on pitkä ja ruoka saattaa kärähtää pohjaan) ja pyörittele punajuuria ja sipulia siinä 5-10min (lämpö 3-4).

Lisää pataan rikotut ohrasuurimot (2dl), vesi ja mausteet: 0,5rkl timjamia, 0,5 rkl meiramia ja 1tl merisuolaa / provence-maustettua sormisuolaa (Maldon).

Huom! Älä käytä esikypsytettyjä suurimoita, ne kypsyvät liian nopeasti; tälle ruualle tekee hyvää hautua pitkään.

Laske lämpö alas (valurautapadalla riittää 1) ja anna hautua 20-25min.

Pyöräyttele ruokaa aika ajoin voimakkaasti ettei se pääse kuivumaan ja palamaan pohjaan, lisää tavittaessa vähän vettä.

Lisää ruokakerma ja anna hautua vielä 40-50min.

Nauti ihan sellaisenaan pääruokana raikkaan vihersalaatin kanssa; on todella täyttävää! Sopii myös liharuuan lisukkeeksi, silloin oikeampi annosmäärä on 8.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 378 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 56g22kcal0.6g3.9g0.1g1.4g
Sipuli (kuorittu)28g7.6kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Oivariini, juokseva, rasvaseos4.2g30kcal0g0g3.4g0g
Vesi70g0kcal0g0g0g0g
Maustettu ruokakerma mustapekka (Valio), annos 250g35g42kcal0.8g1.7g3.5g0g
Ohrasuurimo, rikottu MyllynParas18g59kcal2g11.5g0.4g2.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana425g321kcal7.6g37g15g8g
Valittu annoskoko213g160kcal3.8g18.5g7.5g4g
Annoskoko puolitettuna106g80kcal1.9g9.3g3.8g2g
Arvot/100g100g75kcal1.8g8.7g3.5g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=323835