Linssikeitto

Pilko kasvikset.

Laita sipulit kattilanpohjalle öljyyn paistumaan.

Lisää hetken päästä muutkin kasvikset.

Paistele muutama minuutti, lisää vettä sen verran, että kasvikset peittyvät (tai enemmän, jos tykkäät.

Itse pidän mehevistäkeitoista, joissa on vähän lientä ja lisäilen sitten tarpeen mukaan vettä lämmittäessäni valmista keittoa).

Kun vesi kiehuu, laita sekaan linssit ja tomaattimurska.

Anna kiehua 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Itse käytän mausteena yleensä soijakastikkeen lisäksi reilusti chiliä ja paprikaa.

Myös kurkuma käy, inkiväärikin on hyvää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

H9as
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g420g252kcal6.3g54.6g0.4g3.8g
Linssi, punainen, Go Green292g948kcal70g142.8g2.9g35g
Sipuli (kuorittu)128g35kcal1.7g6.2g0.3g2.2g
Valkosipuli 12g13kcal0.9g1.9g0.1g0.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g152g42kcal0.9g9g0.3g3.8g
Oliiviöljy 18g155kcal0g0g17.5g0g
Tomaattimurska 583g171kcal3.3g30.9g1.2g11.1g
Vesi875g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4956g3230kcal166.2g490.8g45.4g112.2g
Valittu annoskoko2478g1615kcal83.1g245.4g22.7g56.1g
Annoskoko puolitettuna1239g808kcal41.6g122.7g11.4g28.1g
Arvot/100g100g65kcal3.4g9.9g0.9g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=337663