Linssikeitto

Pilko kasvikset.

Laita sipulit kattilanpohjalle öljyyn paistumaan.

Lisää hetken päästä muutkin kasvikset.

Paistele muutama minuutti, lisää vettä sen verran, että kasvikset peittyvät (tai enemmän, jos tykkäät.

Itse pidän mehevistäkeitoista, joissa on vähän lientä ja lisäilen sitten tarpeen mukaan vettä lämmittäessäni valmista keittoa).

Kun vesi kiehuu, laita sekaan linssit ja tomaattimurska.

Anna kiehua 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Itse käytän mausteena yleensä soijakastikkeen lisäksi reilusti chiliä ja paprikaa.

Myös kurkuma käy, inkiväärikin on hyvää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

H9as
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g424g254kcal6.4g55.1g0.4g3.8g
Linssi, punainen, Go Green294g956kcal70.6g144.1g2.9g35.3g
Sipuli (kuorittu)129g35kcal1.7g6.2g0.3g2.2g
Valkosipuli 12g13kcal0.9g1.9g0.1g0.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g153g43kcal0.9g9.1g0.3g3.8g
Oliiviöljy 18g156kcal0g0g17.6g0g
Tomaattimurska 588g173kcal3.3g31.2g1.2g11.2g
Vesi882g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g3259kcal167.6g495.2g45.6g113g
Valittu annoskoko2500g1629kcal83.8g247.6g22.8g56.5g
Annoskoko puolitettuna1250g815kcal41.9g123.8g11.4g28.3g
Arvot/100g100g65kcal3.4g9.9g0.9g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=337663