Neljän viljan sämpylät

4 dl valmista hiutalepuuroa (n. 2,5 dl hiutaleita ja 2,5 dl vettä)

3 dl vettä
1 tl suolaa
1 rkl sokeria tai siirappia
1 ps Sunnuntai Kuivahiivaa (11 g)
12-14 dl erikoisvehnäjauhoja
50 g sulatettua margariinia
Pinnalle: siemeniä tai täysjyvähiutaleita

1. Mittaa valmis puuro kulhoon.

Sekoita puuron joukkoon reilusti kädenlämpöinen vesi, suola ja sokeri.

Sekota taikinaan osa jauhoista, joihin on sekoitettu kuivahiiva.

Lisää jauhoja vähitellen koko ajan vaivaten, että saat mehevämpi sämpylöitä.

Lisää taikinanteon loppuvaiheessa sulatettu margariini.

Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa n. 30 min.

2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois.

Leivo taikina tangoksi ja jaa 20 palaan, jotka pyörittelet sämpylöiksi ja nosta leivinpaperin päälle.

(Tai jos jätät taikinan löysäksi, niin vaivaa ilmat kevyesti pois kohotusastiassa ja ota siitä märin käsin tai lusikoiden taikinaa ja nostele pellille leivinpaperin päälle.)
Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa n. 30 min.

3. Voitele kohonneet sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle hiutaleita tai siemeniä.

Paista 225 n. 12-15 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 100 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Neljänviljanhiutale 94g309kcal9.5g54.4g3.3g10.8g
Vesi312g0kcal0g0g0g0g
Vesi375g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g3.7g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 15g61kcal0g15g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g14g0kcal0g0g0g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g1624g5685kcal194.9g1153.2g34.1g48.7g
Voi 63g453kcal0.7g0.2g50.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g13016kcal410.2g2445.6g176.4g119g
Valittu annoskoko2500g6508kcal205.1g1222.8g88.2g59.5g
Annoskoko puolitettuna1250g3254kcal102.6g611.4g44.1g29.8g
Arvot/100g100g260kcal8.2g48.9g3.5g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=367489