Äidin jauhelihakastike

500 g jauhelihaa
1 purjo silputtuna
1 sipuli silputtuna
2 tölkkiä tomaattipyreetä
suolaa
valkopippuria
oreganoa
öljyä paistamiseen

1) Sipuli ja purjo paistetaan öljyssä kullankeltaiseksi.

2) Jauheliha lisätään pannuun vähin erin sekoittaen.

Mausta seos suolalla, valkopippurilla ja oreganolla.

3) Kun liha on ruskistunut, kaadetaan pannuun tarvittaessa tilkka vettä ja joka tapauksessa tomaattipyree.

Alunperin ollut varmaan Me Naiset-lehdessä nimellä Chaplinin spagettikastike.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 231 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 1354g3081kcal257.3g0g230.2g0g
Purjosipuli 542g124kcal9.8g13g1.1g11.4g
Sipuli 149g45kcal1.9g7.2g0.3g2.5g
Tomaattipyree,euroshopper379g303kcal12.9g72g3.8g0g
Oliiviöljy 76g671kcal0g0g75.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g8449kcal563.8g184.4g622.4g27.8g
Valittu annoskoko2500g4225kcal281.9g92.2g311.2g13.9g
Annoskoko puolitettuna1250g2112kcal141g46.1g155.6g7g
Arvot/100g100g169kcal11.3g3.7g12.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383801