Linssikeitto

Pilko kasvikset.

Laita sipulit kattilanpohjalle öljyyn paistumaan.

Lisää hetken päästä muutkin kasvikset.

Paistele muutama minuutti, lisää vettä sen verran, että kasvikset peittyvät (tai enemmän, jos tykkäät.

Itse pidän mehevistäkeitoista, joissa on vähän lientä ja lisäilen sitten tarpeen mukaan vettä lämmittäessäni valmista keittoa).

Kun vesi kiehuu, laita sekaan linssit ja tomaattimurska.

Anna kiehua 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Itse käytän mausteena yleensä soijakastikkeen lisäksi reilusti chiliä ja paprikaa.

Myös kurkuma käy, inkiväärikin on hyvää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

H9as
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g45g27kcal0.7g5.8g0g0.4g
Linssi, punainen, Go Green31g102kcal7.5g15.3g0.3g3.7g
Sipuli (kuorittu)14g3.7kcal0.2g0.7g0g0.2g
Valkosipuli 1.2g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g16g4.5kcal0.1g1g0g0.4g
Oliiviöljy 1.9g17kcal0g0g1.9g0g
Tomaattimurska 63g18kcal0.3g3.3g0.1g1.2g
Vesi94g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana531g346kcal17.8g52.6g4.6g11.8g
Valittu annoskoko265g173kcal8.9g26.3g2.3g5.9g
Annoskoko puolitettuna133g87kcal4.5g13.2g1.2g3g
Arvot/100g100g65kcal3.4g9.9g0.9g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=337663