Lihapullat

Sekoita jauhelihan joukkoon kaurahiutaleet, maito, raastettu sipuli, murskattu valkosipulinkynsi, muna ja timjami.

Mausta seos suolalla ja pippurilla.

Pane taikina jääkaappiin vetäytymään 20 minuutiksi.

Tee jauhelihataikinasta pyöryköitä ja levitä ne leivinpaperin päälle pellille.

Voitele lihapullat oliiviöljyllä ja paista niitä 20 min

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 173 grammaa

Rikissa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha16g26kcal3g0g1.6g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl1.6g5.3kcal0.2g0.9g0.1g0.2g
Rasvaton maito (Pirkka), annos 200g1.6g0.5kcal0.1g0.1g0g0g
Sipuli (kuorittu)2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu5.3g6.7kcal0.6g0g0.5g0g
Timjami 0g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0.6g5.2kcal0g0g0.6g0g
Mustapippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana54g89kcal7.8g2.2g5.6g0.4g
Valittu annoskoko27g45kcal3.9g1.1g2.8g0.2g
Annoskoko puolitettuna14g22kcal2g0.6g1.4g0.1g
Arvot/100g100g164kcal14.4g4.1g10.3g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=368857