Punajuuri-ohrapata mustapekalla

Tämä on Valion alkuperäisestä ohjeesta tuunattu (alkuperäisessä ohjeessa on 7dl vettä, 1dl kuohukermaa ja 150g Auramuruja, joista puolet menivät ruoan sekaan ja puolet murustettiin annosten päälle).

Kuori ja leikkaa punajuuri lohkoiksi; puolita vielä lohkot, sillä punajuuren kypsymisaika on todella pitkä.

Kuori ja silppua sipuli.

Kuumenna rasva padassa/kattilassa (valurauta on paras tai sitten pinnoitettu, älä käytä teräskattilaa, sillä haudutusaika on pitkä ja ruoka saattaa kärähtää pohjaan) ja pyörittele punajuuria ja sipulia siinä 5-10min (lämpö 3-4).

Lisää pataan rikotut ohrasuurimot (2dl), vesi ja mausteet: 0,5rkl timjamia, 0,5 rkl meiramia ja 1tl merisuolaa / provence-maustettua sormisuolaa (Maldon).

Huom! Älä käytä esikypsytettyjä suurimoita, ne kypsyvät liian nopeasti; tälle ruualle tekee hyvää hautua pitkään.

Laske lämpö alas (valurautapadalla riittää 1) ja anna hautua 20-25min.

Pyöräyttele ruokaa aika ajoin voimakkaasti ettei se pääse kuivumaan ja palamaan pohjaan, lisää tavittaessa vähän vettä.

Lisää ruokakerma ja anna hautua vielä 40-50min.

Nauti ihan sellaisenaan pääruokana raikkaan vihersalaatin kanssa; on todella täyttävää! Sopii myös liharuuan lisukkeeksi, silloin oikeampi annosmäärä on 8.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 378 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 7.8g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)3.9g1.1kcal0.1g0.2g0g0.1g
Oivariini, juokseva, rasvaseos0.6g4.2kcal0g0g0.5g0g
Vesi10g0kcal0g0g0g0g
Maustettu ruokakerma mustapekka (Valio), annos 250g4.9g5.9kcal0.1g0.2g0.5g0g
Ohrasuurimo, rikottu MyllynParas2.5g8.1kcal0.3g1.6g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana59g45kcal1.2g5g2.2g1.2g
Valittu annoskoko30g22kcal0.6g2.5g1.1g0.6g
Annoskoko puolitettuna15g11kcal0.3g1.3g0.6g0.3g
Arvot/100g100g76kcal2g8.5g3.7g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=323835