Äidin jauhelihakastike

500 g jauhelihaa
1 purjo silputtuna
1 sipuli silputtuna
2 tölkkiä tomaattipyreetä
suolaa
valkopippuria
oreganoa
öljyä paistamiseen

1) Sipuli ja purjo paistetaan öljyssä kullankeltaiseksi.

2) Jauheliha lisätään pannuun vähin erin sekoittaen.

Mausta seos suolalla, valkopippurilla ja oreganolla.

3) Kun liha on ruskistunut, kaadetaan pannuun tarvittaessa tilkka vettä ja joka tapauksessa tomaattipyree.

Alunperin ollut varmaan Me Naiset-lehdessä nimellä Chaplinin spagettikastike.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 231 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 169g385kcal32.2g0g28.8g0g
Purjosipuli 68g16kcal1.2g1.6g0.1g1.4g
Sipuli 19g5.6kcal0.2g0.9g0g0.3g
Tomaattipyree,euroshopper47g38kcal1.6g9g0.5g0g
Oliiviöljy 10g84kcal0g0g9.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1056kcal70.4g23g77.8g3.4g
Valittu annoskoko313g528kcal35.2g11.5g38.9g1.7g
Annoskoko puolitettuna156g264kcal17.6g5.8g19.5g0.9g
Arvot/100g100g169kcal11.3g3.7g12.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383801