Linssikeitto

Pilko kasvikset.

Laita sipulit kattilanpohjalle öljyyn paistumaan.

Lisää hetken päästä muutkin kasvikset.

Paistele muutama minuutti, lisää vettä sen verran, että kasvikset peittyvät (tai enemmän, jos tykkäät.

Itse pidän mehevistäkeitoista, joissa on vähän lientä ja lisäilen sitten tarpeen mukaan vettä lämmittäessäni valmista keittoa).

Kun vesi kiehuu, laita sekaan linssit ja tomaattimurska.

Anna kiehua 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Itse käytän mausteena yleensä soijakastikkeen lisäksi reilusti chiliä ja paprikaa.

Myös kurkuma käy, inkiväärikin on hyvää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

H9as
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g540g324kcal8.1g70.2g0.5g4.9g
Linssi, punainen, Go Green375g1218kcal90g183.7g3.7g45g
Sipuli (kuorittu)165g45kcal2.1g7.9g0.3g2.8g
Valkosipuli 15g16kcal1.2g2.4g0.1g0.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g195g55kcal1.2g11.6g0.4g4.9g
Oliiviöljy 23g199kcal0g0g22.5g0g
Tomaattimurska 750g220kcal4.2g39.7g1.5g14.2g
Vesi1125g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6372g4153kcal213.6g631g58g144.2g
Valittu annoskoko3186g2077kcal106.8g315.5g29g72.1g
Annoskoko puolitettuna1593g1038kcal53.4g157.8g14.5g36.1g
Arvot/100g100g65kcal3.4g9.9g0.9g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=337663