N. 800g munakoisoa
1 sitruunan mehu
2tl suolaa
500g jauhelihaa
2 sipulia
n. 5rkl tomaattisosetta
½tl suolaa
1/4tl mustapippuria
jauhettua kanelia
valkokastike:
vajaa 50g margariinia tms.
3rkl vehnäjauhoa
3dl rasvatonta maitoa
150g kevytjuustoraastetta
(muskottipähkinää)
paistamiseen pari ruokalusikallista öljyä
1. Viipaloi munakoisot kiekoiksi ja asettele lävikköön kerroksittain.
Ripottele joka kerroksen päälle sitruunamehua ja suolaa.
Aseta päälle lautanen painoksi ja jätä munakoisot valumaan puoleksi tunniksi.
2. Paista jauheliha ja lisää joukkoon silputtu sipuli.
Kun neste on haihtunut seoksesta ja jauheliha on kypsää, lisää joukkoon suola, mustapippuri ja ripaus kanelia.
Lisää tomaattisose ja anna seoksen hautua hetki.
3. Sulata rasva teflonkattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot.
Lisää maito vähitellen.
Anna kastikkeen kiehahtaa ota pois liedeltä.
Tässä vaiheessa voit lisätä halutessasi joukkoon muskottipähkinää.
4. Huuhdo munakoisoviipaleet, jotteivät ne jää liian suolaisiksi, ja kuivaa ne huolellisesti.
Paista pienissä erissä öljytilkassa pannulla, jotta viipaleet saavat väriä.
5. Aseta munakoisoviipaleet ja jauhelihaseos kerroksittain uunivuokaan.
6. Sekoita juustoraaste hieman jäähtyneeseen maitokastikkeeseen ja kaada kastike vuokaan muiden ainesten päälle.
7. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia ja herkuttele salaatin kera
p.s. Ruoasta haihtuu reilusti nestettä valmistuksen aikana, joten valmiin ruoka-annoksen paino kannattaa kertoa noin 1,4:llä.
Ruoan kalorimäärä kun on tietysti laskettu raakapainon mukaan.
Bicca