Linssikeitto

Pilko kasvikset.

Laita sipulit kattilanpohjalle öljyyn paistumaan.

Lisää hetken päästä muutkin kasvikset.

Paistele muutama minuutti, lisää vettä sen verran, että kasvikset peittyvät (tai enemmän, jos tykkäät.

Itse pidän mehevistäkeitoista, joissa on vähän lientä ja lisäilen sitten tarpeen mukaan vettä lämmittäessäni valmista keittoa).

Kun vesi kiehuu, laita sekaan linssit ja tomaattimurska.

Anna kiehua 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Itse käytän mausteena yleensä soijakastikkeen lisäksi reilusti chiliä ja paprikaa.

Myös kurkuma käy, inkiväärikin on hyvää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

H9as
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g68g41kcal1g8.8g0.1g0.6g
Linssi, punainen, Go Green47g152kcal11.2g23g0.5g5.6g
Sipuli (kuorittu)21g5.6kcal0.3g1g0g0.4g
Valkosipuli 1.9g2kcal0.1g0.3g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g24g6.8kcal0.1g1.4g0g0.6g
Oliiviöljy 2.8g25kcal0g0g2.8g0g
Tomaattimurska 94g28kcal0.5g5g0.2g1.8g
Vesi141g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana797g519kcal26.4g79g7.2g18g
Valittu annoskoko398g260kcal13.2g39.5g3.6g9g
Annoskoko puolitettuna199g130kcal6.6g19.8g1.8g4.5g
Arvot/100g100g65kcal3.3g9.9g0.9g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=337663