Linssikeitto

Pilko kasvikset.

Laita sipulit kattilanpohjalle öljyyn paistumaan.

Lisää hetken päästä muutkin kasvikset.

Paistele muutama minuutti, lisää vettä sen verran, että kasvikset peittyvät (tai enemmän, jos tykkäät.

Itse pidän mehevistäkeitoista, joissa on vähän lientä ja lisäilen sitten tarpeen mukaan vettä lämmittäessäni valmista keittoa).

Kun vesi kiehuu, laita sekaan linssit ja tomaattimurska.

Anna kiehua 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Itse käytän mausteena yleensä soijakastikkeen lisäksi reilusti chiliä ja paprikaa.

Myös kurkuma käy, inkiväärikin on hyvää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

H9as
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g720g432kcal10.8g93.6g0.7g6.5g
Linssi, punainen, Go Green500g1624kcal119.9g244.9g5g60g
Sipuli (kuorittu)220g59kcal2.9g10.6g0.4g3.7g
Valkosipuli 20g22kcal1.6g3.3g0.1g0.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g260g73kcal1.6g15.5g0.5g6.5g
Oliiviöljy 30g265kcal0g0g30g0g
Tomaattimurska 1000g294kcal5.6g53g2g19g
Vesi1499g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8496g5538kcal284.8g841.8g77.4g192.2g
Valittu annoskoko4248g2769kcal142.4g420.9g38.7g96.1g
Annoskoko puolitettuna2124g1385kcal71.2g210.5g19.4g48.1g
Arvot/100g100g65kcal3.4g9.9g0.9g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=337663