Äidin jauhelihakastike

500 g jauhelihaa
1 purjo silputtuna
1 sipuli silputtuna
2 tölkkiä tomaattipyreetä
suolaa
valkopippuria
oreganoa
öljyä paistamiseen

1) Sipuli ja purjo paistetaan öljyssä kullankeltaiseksi.

2) Jauheliha lisätään pannuun vähin erin sekoittaen.

Mausta seos suolalla, valkopippurilla ja oreganolla.

3) Kun liha on ruskistunut, kaadetaan pannuun tarvittaessa tilkka vettä ja joka tapauksessa tomaattipyree.

Alunperin ollut varmaan Me Naiset-lehdessä nimellä Chaplinin spagettikastike.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 231 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 24g53kcal4.5g0g4g0g
Purjosipuli 9g2.1kcal0.2g0.2g0g0.2g
Sipuli 2.6g0.8kcal0g0.1g0g0g
Tomaattipyree,euroshopper6.6g5.3kcal0.2g1.2g0.1g0g
Oliiviöljy 1.3g12kcal0g0g1.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana87g146kcal9.8g3g10.8g0.4g
Valittu annoskoko43g73kcal4.9g1.5g5.4g0.2g
Annoskoko puolitettuna22g37kcal2.5g0.8g2.7g0.1g
Arvot/100g100g169kcal11.3g3.5g12.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383801