Punajuuri-ohrapata mustapekalla

Tämä on Valion alkuperäisestä ohjeesta tuunattu (alkuperäisessä ohjeessa on 7dl vettä, 1dl kuohukermaa ja 150g Auramuruja, joista puolet menivät ruoan sekaan ja puolet murustettiin annosten päälle).

Kuori ja leikkaa punajuuri lohkoiksi; puolita vielä lohkot, sillä punajuuren kypsymisaika on todella pitkä.

Kuori ja silppua sipuli.

Kuumenna rasva padassa/kattilassa (valurauta on paras tai sitten pinnoitettu, älä käytä teräskattilaa, sillä haudutusaika on pitkä ja ruoka saattaa kärähtää pohjaan) ja pyörittele punajuuria ja sipulia siinä 5-10min (lämpö 3-4).

Lisää pataan rikotut ohrasuurimot (2dl), vesi ja mausteet: 0,5rkl timjamia, 0,5 rkl meiramia ja 1tl merisuolaa / provence-maustettua sormisuolaa (Maldon).

Huom! Älä käytä esikypsytettyjä suurimoita, ne kypsyvät liian nopeasti; tälle ruualle tekee hyvää hautua pitkään.

Laske lämpö alas (valurautapadalla riittää 1) ja anna hautua 20-25min.

Pyöräyttele ruokaa aika ajoin voimakkaasti ettei se pääse kuivumaan ja palamaan pohjaan, lisää tavittaessa vähän vettä.

Lisää ruokakerma ja anna hautua vielä 40-50min.

Nauti ihan sellaisenaan pääruokana raikkaan vihersalaatin kanssa; on todella täyttävää! Sopii myös liharuuan lisukkeeksi, silloin oikeampi annosmäärä on 8.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 378 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 125g48kcal1.3g8.6g0.3g3.1g
Sipuli (kuorittu)63g17kcal0.8g3g0.1g1.1g
Oivariini, juokseva, rasvaseos9g68kcal0g0g7.5g0g
Vesi157g0kcal0g0g0g0g
Maustettu ruokakerma mustapekka (Valio), annos 250g78g94kcal1.8g3.8g7.8g0g
Ohrasuurimo, rikottu MyllynParas41g130kcal4.5g25.6g0.8g4.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana945g713kcal16.8g82g33g17.8g
Valittu annoskoko473g357kcal8.4g41g16.5g8.9g
Annoskoko puolitettuna236g178kcal4.2g20.5g8.3g4.5g
Arvot/100g100g76kcal1.8g8.7g3.5g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=323835