Linssikeitto

Pilko kasvikset.

Laita sipulit kattilanpohjalle öljyyn paistumaan.

Lisää hetken päästä muutkin kasvikset.

Paistele muutama minuutti, lisää vettä sen verran, että kasvikset peittyvät (tai enemmän, jos tykkäät.

Itse pidän mehevistäkeitoista, joissa on vähän lientä ja lisäilen sitten tarpeen mukaan vettä lämmittäessäni valmista keittoa).

Kun vesi kiehuu, laita sekaan linssit ja tomaattimurska.

Anna kiehua 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Itse käytän mausteena yleensä soijakastikkeen lisäksi reilusti chiliä ja paprikaa.

Myös kurkuma käy, inkiväärikin on hyvää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

H9as
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g8.4g5.1kcal0.1g1.1g0g0.1g
Linssi, punainen, Go Green5.9g19kcal1.4g2.9g0.1g0.7g
Sipuli (kuorittu)2.6g0.7kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 0.2g0.3kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g3g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Oliiviöljy 0.4g3.1kcal0g0g0.4g0g
Tomaattimurska 12g3.4kcal0.1g0.6g0g0.2g
Vesi18g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana100g65kcal3.2g9.8g1g2.2g
Valittu annoskoko50g33kcal1.6g4.9g0.5g1.1g
Annoskoko puolitettuna25g16kcal0.8g2.5g0.3g0.6g
Arvot/100g100g65kcal3.2g9.8g1g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=337663