Linssikeitto

Pilko kasvikset.

Laita sipulit kattilanpohjalle öljyyn paistumaan.

Lisää hetken päästä muutkin kasvikset.

Paistele muutama minuutti, lisää vettä sen verran, että kasvikset peittyvät (tai enemmän, jos tykkäät.

Itse pidän mehevistäkeitoista, joissa on vähän lientä ja lisäilen sitten tarpeen mukaan vettä lämmittäessäni valmista keittoa).

Kun vesi kiehuu, laita sekaan linssit ja tomaattimurska.

Anna kiehua 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Itse käytän mausteena yleensä soijakastikkeen lisäksi reilusti chiliä ja paprikaa.

Myös kurkuma käy, inkiväärikin on hyvää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

H9as
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g840g504kcal12.6g109.1g0.8g7.6g
Linssi, punainen, Go Green583g1895kcal139.9g285.7g5.8g70g
Sipuli (kuorittu)257g69kcal3.3g12.3g0.5g4.4g
Valkosipuli 23g25kcal1.8g3.8g0.1g0.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g303g85kcal1.8g18g0.6g7.6g
Oliiviöljy 35g309kcal0g0g35g0g
Tomaattimurska 1166g343kcal6.5g61.8g2.3g22.2g
Vesi1749g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9912g6461kcal331.8g981.4g90.2g224.6g
Valittu annoskoko4956g3230kcal165.9g490.7g45.1g112.3g
Annoskoko puolitettuna2478g1615kcal83g245.4g22.6g56.2g
Arvot/100g100g65kcal3.3g9.9g0.9g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=337663