Äidin jauhelihakastike

500 g jauhelihaa
1 purjo silputtuna
1 sipuli silputtuna
2 tölkkiä tomaattipyreetä
suolaa
valkopippuria
oreganoa
öljyä paistamiseen

1) Sipuli ja purjo paistetaan öljyssä kullankeltaiseksi.

2) Jauheliha lisätään pannuun vähin erin sekoittaen.

Mausta seos suolalla, valkopippurilla ja oreganolla.

3) Kun liha on ruskistunut, kaadetaan pannuun tarvittaessa tilkka vettä ja joka tapauksessa tomaattipyree.

Alunperin ollut varmaan Me Naiset-lehdessä nimellä Chaplinin spagettikastike.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 231 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 2.9g6.7kcal0.6g0g0.5g0g
Purjosipuli 1.2g0.3kcal0g0g0g0g
Sipuli 0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Tomaattipyree,euroshopper0.8g0.7kcal0g0.2g0g0g
Oliiviöljy 0.2g1.5kcal0g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11g19kcal1.2g0.4g1.4g0g
Valittu annoskoko5g9kcal0.6g0.2g0.7g0g
Annoskoko puolitettuna3g5kcal0.3g0.1g0.4g0g
Arvot/100g100g172kcal11.1g3.7g13g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383801