Linssikeitto

Pilko kasvikset.

Laita sipulit kattilanpohjalle öljyyn paistumaan.

Lisää hetken päästä muutkin kasvikset.

Paistele muutama minuutti, lisää vettä sen verran, että kasvikset peittyvät (tai enemmän, jos tykkäät.

Itse pidän mehevistäkeitoista, joissa on vähän lientä ja lisäilen sitten tarpeen mukaan vettä lämmittäessäni valmista keittoa).

Kun vesi kiehuu, laita sekaan linssit ja tomaattimurska.

Anna kiehua 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Itse käytän mausteena yleensä soijakastikkeen lisäksi reilusti chiliä ja paprikaa.

Myös kurkuma käy, inkiväärikin on hyvää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

H9as
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g0.9g0.6kcal0g0.1g0g0g
Linssi, punainen, Go Green0.7g2.1kcal0.2g0.3g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0g0.3kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska 1.3g0.4kcal0g0.1g0g0g
Vesi2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11g7kcal0.4g1g0g0.2g
Valittu annoskoko6g4kcal0.2g0.5g0g0.1g
Annoskoko puolitettuna3g2kcal0.1g0.3g0g0.1g
Arvot/100g100g66kcal3.6g9.1g0g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=337663