Äidin jauhelihakastike

500 g jauhelihaa
1 purjo silputtuna
1 sipuli silputtuna
2 tölkkiä tomaattipyreetä
suolaa
valkopippuria
oreganoa
öljyä paistamiseen

1) Sipuli ja purjo paistetaan öljyssä kullankeltaiseksi.

2) Jauheliha lisätään pannuun vähin erin sekoittaen.

Mausta seos suolalla, valkopippurilla ja oreganolla.

3) Kun liha on ruskistunut, kaadetaan pannuun tarvittaessa tilkka vettä ja joka tapauksessa tomaattipyree.

Alunperin ollut varmaan Me Naiset-lehdessä nimellä Chaplinin spagettikastike.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 231 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 2709g6163kcal514.6g0g460.5g0g
Purjosipuli 1083g248kcal19.6g26g2.2g22.8g
Sipuli 298g90kcal3.7g14.3g0.6g5.1g
Tomaattipyree,euroshopper758g607kcal25.8g144.1g7.6g0g
Oliiviöljy 152g1341kcal0g0g151.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g16898kcal1127.4g368.8g1245.2g55.8g
Valittu annoskoko5000g8449kcal563.7g184.4g622.6g27.9g
Annoskoko puolitettuna2500g4225kcal281.9g92.2g311.3g14g
Arvot/100g100g169kcal11.3g3.7g12.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383801