Lihapullat

Sekoita jauhelihan joukkoon kaurahiutaleet, maito, raastettu sipuli, murskattu valkosipulinkynsi, muna ja timjami.

Mausta seos suolalla ja pippurilla.

Pane taikina jääkaappiin vetäytymään 20 minuutiksi.

Tee jauhelihataikinasta pyöryköitä ja levitä ne leivinpaperin päälle pellille.

Voitele lihapullat oliiviöljyllä ja paista niitä 20 min

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 173 grammaa

Rikissa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha31g52kcal5.9g0g3.1g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl3.1g11kcal0.4g1.7g0.2g0.3g
Rasvaton maito (Pirkka), annos 200g3.1g1kcal0.1g0.2g0g0g
Sipuli (kuorittu)3.9g1.1kcal0.1g0.2g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.3g0.3kcal0g0.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu11g13kcal1.2g0g1g0g
Timjami 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 1.2g10kcal0g0g1.2g0g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana108g178kcal15.4g4.4g11g0.8g
Valittu annoskoko54g89kcal7.7g2.2g5.5g0.4g
Annoskoko puolitettuna27g45kcal3.9g1.1g2.8g0.2g
Arvot/100g100g164kcal14.2g4.1g10.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=368857