Neljän viljan sämpylät

4 dl valmista hiutalepuuroa (n. 2,5 dl hiutaleita ja 2,5 dl vettä)

3 dl vettä
1 tl suolaa
1 rkl sokeria tai siirappia
1 ps Sunnuntai Kuivahiivaa (11 g)
12-14 dl erikoisvehnäjauhoja
50 g sulatettua margariinia
Pinnalle: siemeniä tai täysjyvähiutaleita

1. Mittaa valmis puuro kulhoon.

Sekoita puuron joukkoon reilusti kädenlämpöinen vesi, suola ja sokeri.

Sekota taikinaan osa jauhoista, joihin on sekoitettu kuivahiiva.

Lisää jauhoja vähitellen koko ajan vaivaten, että saat mehevämpi sämpylöitä.

Lisää taikinanteon loppuvaiheessa sulatettu margariini.

Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa n. 30 min.

2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois.

Leivo taikina tangoksi ja jaa 20 palaan, jotka pyörittelet sämpylöiksi ja nosta leivinpaperin päälle.

(Tai jos jätät taikinan löysäksi, niin vaivaa ilmat kevyesti pois kohotusastiassa ja ota siitä märin käsin tai lusikoiden taikinaa ja nostele pellille leivinpaperin päälle.)
Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa n. 30 min.

3. Voitele kohonneet sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle hiutaleita tai siemeniä.

Paista 225 n. 12-15 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 100 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Neljänviljanhiutale 210g692kcal21.2g121.8g7.3g24.1g
Vesi700g0kcal0g0g0g0g
Vesi840g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g8.4g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 34g136kcal0g33.5g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g31g0kcal0g0g0g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g3638g12734kcal436.6g2583.1g76.4g109.1g
Voi 140g1015kcal1.7g0.6g113.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11200g29154kcal919g5478g395g266.4g
Valittu annoskoko5600g14577kcal459.5g2739g197.5g133.2g
Annoskoko puolitettuna2800g7289kcal229.8g1369.5g98.8g66.6g
Arvot/100g100g260kcal8.2g48.9g3.5g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=367489