Linssikeitto

Pilko kasvikset.

Laita sipulit kattilanpohjalle öljyyn paistumaan.

Lisää hetken päästä muutkin kasvikset.

Paistele muutama minuutti, lisää vettä sen verran, että kasvikset peittyvät (tai enemmän, jos tykkäät.

Itse pidän mehevistäkeitoista, joissa on vähän lientä ja lisäilen sitten tarpeen mukaan vettä lämmittäessäni valmista keittoa).

Kun vesi kiehuu, laita sekaan linssit ja tomaattimurska.

Anna kiehua 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Itse käytän mausteena yleensä soijakastikkeen lisäksi reilusti chiliä ja paprikaa.

Myös kurkuma käy, inkiväärikin on hyvää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

H9as
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g105g63kcal1.6g13.6g0.1g0.9g
Linssi, punainen, Go Green73g237kcal17.5g35.7g0.7g8.7g
Sipuli (kuorittu)32g8.7kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Valkosipuli 2.9g3.2kcal0.2g0.5g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g38g11kcal0.2g2.3g0.1g0.9g
Oliiviöljy 4.4g39kcal0g0g4.4g0g
Tomaattimurska 146g43kcal0.8g7.7g0.3g2.8g
Vesi219g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1239g808kcal41.4g122.6g11.4g27.8g
Valittu annoskoko620g404kcal20.7g61.3g5.7g13.9g
Annoskoko puolitettuna310g202kcal10.4g30.7g2.9g7g
Arvot/100g100g65kcal3.3g9.9g0.9g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=337663