Linssikeitto

Pilko kasvikset.

Laita sipulit kattilanpohjalle öljyyn paistumaan.

Lisää hetken päästä muutkin kasvikset.

Paistele muutama minuutti, lisää vettä sen verran, että kasvikset peittyvät (tai enemmän, jos tykkäät.

Itse pidän mehevistäkeitoista, joissa on vähän lientä ja lisäilen sitten tarpeen mukaan vettä lämmittäessäni valmista keittoa).

Kun vesi kiehuu, laita sekaan linssit ja tomaattimurska.

Anna kiehua 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Itse käytän mausteena yleensä soijakastikkeen lisäksi reilusti chiliä ja paprikaa.

Myös kurkuma käy, inkiväärikin on hyvää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

H9as
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g106g64kcal1.6g13.8g0.1g1g
Linssi, punainen, Go Green74g239kcal17.6g36g0.7g8.8g
Sipuli (kuorittu)32g8.7kcal0.4g1.6g0.1g0.5g
Valkosipuli 2.9g3.2kcal0.2g0.5g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g38g11kcal0.2g2.3g0.1g1g
Oliiviöljy 4.4g39kcal0g0g4.4g0g
Tomaattimurska 147g43kcal0.8g7.8g0.3g2.8g
Vesi221g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g815kcal41.6g124g11.4g28.4g
Valittu annoskoko625g407kcal20.8g62g5.7g14.2g
Annoskoko puolitettuna313g204kcal10.4g31g2.9g7.1g
Arvot/100g100g65kcal3.3g9.9g0.9g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=337663