Äidin jauhelihakastike

500 g jauhelihaa
1 purjo silputtuna
1 sipuli silputtuna
2 tölkkiä tomaattipyreetä
suolaa
valkopippuria
oreganoa
öljyä paistamiseen

1) Sipuli ja purjo paistetaan öljyssä kullankeltaiseksi.

2) Jauheliha lisätään pannuun vähin erin sekoittaen.

Mausta seos suolalla, valkopippurilla ja oreganolla.

3) Kun liha on ruskistunut, kaadetaan pannuun tarvittaessa tilkka vettä ja joka tapauksessa tomaattipyree.

Alunperin ollut varmaan Me Naiset-lehdessä nimellä Chaplinin spagettikastike.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 231 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 339g770kcal64.3g0g57.6g0g
Purjosipuli 135g31kcal2.5g3.3g0.3g2.8g
Sipuli 37g11kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Tomaattipyree,euroshopper95g76kcal3.2g18g0.9g0g
Oliiviöljy 19g168kcal0g0g19g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2112kcal141g46.2g155.8g6.8g
Valittu annoskoko625g1056kcal70.5g23.1g77.9g3.4g
Annoskoko puolitettuna313g528kcal35.3g11.6g39g1.7g
Arvot/100g100g169kcal11.3g3.7g12.5g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383801