Linssikeitto

Pilko kasvikset.

Laita sipulit kattilanpohjalle öljyyn paistumaan.

Lisää hetken päästä muutkin kasvikset.

Paistele muutama minuutti, lisää vettä sen verran, että kasvikset peittyvät (tai enemmän, jos tykkäät.

Itse pidän mehevistäkeitoista, joissa on vähän lientä ja lisäilen sitten tarpeen mukaan vettä lämmittäessäni valmista keittoa).

Kun vesi kiehuu, laita sekaan linssit ja tomaattimurska.

Anna kiehua 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Itse käytän mausteena yleensä soijakastikkeen lisäksi reilusti chiliä ja paprikaa.

Myös kurkuma käy, inkiväärikin on hyvää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

H9as
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g1080g648kcal16.2g140.3g1.1g9.7g
Linssi, punainen, Go Green750g2436kcal179.9g367.3g7.5g90g
Sipuli (kuorittu)330g89kcal4.3g15.8g0.7g5.6g
Valkosipuli 30g33kcal2.4g4.9g0.2g0.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g390g109kcal2.3g23.2g0.8g9.7g
Oliiviöljy 45g398kcal0g0g45g0g
Tomaattimurska 1499g441kcal8.4g79.5g3g28.5g
Vesi2249g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12744g8307kcal427g1262g116.6g288.2g
Valittu annoskoko6372g4153kcal213.5g631g58.3g144.1g
Annoskoko puolitettuna3186g2077kcal106.8g315.5g29.2g72.1g
Arvot/100g100g65kcal3.4g9.9g0.9g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=337663