Äidin jauhelihakastike

500 g jauhelihaa
1 purjo silputtuna
1 sipuli silputtuna
2 tölkkiä tomaattipyreetä
suolaa
valkopippuria
oreganoa
öljyä paistamiseen

1) Sipuli ja purjo paistetaan öljyssä kullankeltaiseksi.

2) Jauheliha lisätään pannuun vähin erin sekoittaen.

Mausta seos suolalla, valkopippurilla ja oreganolla.

3) Kun liha on ruskistunut, kaadetaan pannuun tarvittaessa tilkka vettä ja joka tapauksessa tomaattipyree.

Alunperin ollut varmaan Me Naiset-lehdessä nimellä Chaplinin spagettikastike.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 231 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 35g80kcal6.7g0g6g0g
Purjosipuli 14g3.2kcal0.3g0.3g0g0.3g
Sipuli 3.9g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Tomaattipyree,euroshopper10g7.9kcal0.3g1.9g0.1g0g
Oliiviöljy 2g17kcal0g0g2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana130g220kcal14.6g4.8g16.2g0.8g
Valittu annoskoko65g110kcal7.3g2.4g8.1g0.4g
Annoskoko puolitettuna33g55kcal3.7g1.2g4.1g0.2g
Arvot/100g100g169kcal11.2g3.7g12.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383801