Punajuuri-ohrapata mustapekalla

Tämä on Valion alkuperäisestä ohjeesta tuunattu (alkuperäisessä ohjeessa on 7dl vettä, 1dl kuohukermaa ja 150g Auramuruja, joista puolet menivät ruoan sekaan ja puolet murustettiin annosten päälle).

Kuori ja leikkaa punajuuri lohkoiksi; puolita vielä lohkot, sillä punajuuren kypsymisaika on todella pitkä.

Kuori ja silppua sipuli.

Kuumenna rasva padassa/kattilassa (valurauta on paras tai sitten pinnoitettu, älä käytä teräskattilaa, sillä haudutusaika on pitkä ja ruoka saattaa kärähtää pohjaan) ja pyörittele punajuuria ja sipulia siinä 5-10min (lämpö 3-4).

Lisää pataan rikotut ohrasuurimot (2dl), vesi ja mausteet: 0,5rkl timjamia, 0,5 rkl meiramia ja 1tl merisuolaa / provence-maustettua sormisuolaa (Maldon).

Huom! Älä käytä esikypsytettyjä suurimoita, ne kypsyvät liian nopeasti; tälle ruualle tekee hyvää hautua pitkään.

Laske lämpö alas (valurautapadalla riittää 1) ja anna hautua 20-25min.

Pyöräyttele ruokaa aika ajoin voimakkaasti ettei se pääse kuivumaan ja palamaan pohjaan, lisää tavittaessa vähän vettä.

Lisää ruokakerma ja anna hautua vielä 40-50min.

Nauti ihan sellaisenaan pääruokana raikkaan vihersalaatin kanssa; on todella täyttävää! Sopii myös liharuuan lisukkeeksi, silloin oikeampi annosmäärä on 8.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 378 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 1802g692kcal18g124.4g3.6g45.1g
Sipuli (kuorittu)901g243kcal11.7g43.3g1.8g15.3g
Oivariini, juokseva, rasvaseos135g973kcal0.7g0.7g108.1g0g
Vesi2253g0kcal0g0g0g0g
Maustettu ruokakerma mustapekka (Valio), annos 250g1127g1352kcal25.9g54.1g112.6g0g
Ohrasuurimo, rikottu MyllynParas586g1875kcal64.4g369g11.7g67.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13608g10269kcal241.4g1183g475.6g255.6g
Valittu annoskoko6804g5135kcal120.7g591.5g237.8g127.8g
Annoskoko puolitettuna3402g2567kcal60.4g295.8g118.9g63.9g
Arvot/100g100g76kcal1.8g8.7g3.5g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=323835