Linssikeitto

Pilko kasvikset.

Laita sipulit kattilanpohjalle öljyyn paistumaan.

Lisää hetken päästä muutkin kasvikset.

Paistele muutama minuutti, lisää vettä sen verran, että kasvikset peittyvät (tai enemmän, jos tykkäät.

Itse pidän mehevistäkeitoista, joissa on vähän lientä ja lisäilen sitten tarpeen mukaan vettä lämmittäessäni valmista keittoa).

Kun vesi kiehuu, laita sekaan linssit ja tomaattimurska.

Anna kiehua 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Itse käytän mausteena yleensä soijakastikkeen lisäksi reilusti chiliä ja paprikaa.

Myös kurkuma käy, inkiväärikin on hyvää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

H9as
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g1199g720kcal18g155.9g1.2g10.8g
Linssi, punainen, Go Green833g2707kcal199.9g408.1g8.3g100g
Sipuli (kuorittu)367g99kcal4.8g17.6g0.7g6.2g
Valkosipuli 33g36kcal2.6g5.4g0.2g0.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g433g121kcal2.6g25.8g0.9g10.8g
Oliiviöljy 50g442kcal0g0g50g0g
Tomaattimurska 1666g490kcal9.3g88.3g3.3g31.7g
Vesi2499g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14160g9230kcal474.4g1402.2g129.2g320.4g
Valittu annoskoko7080g4615kcal237.2g701.1g64.6g160.2g
Annoskoko puolitettuna3540g2308kcal118.6g350.6g32.3g80.1g
Arvot/100g100g65kcal3.4g9.9g0.9g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=337663