Tomaattikeitto

1 kg tomaatteja

1 rkl oliiviöljyä
2 kpl valkosipulinkynttä
1 kpl sipuli

1/2 tl sokeria
1/2 tl mustapippuria
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl kuivattua timjamia
1 tl suolaa
1 kpl kasvisliemikuutio

8 dl vettä

Kalttaa tomaatit.

Kasta ne nopeasti kiehuvaan veteen ja jäähdytä heti kylmässä vedessä, kuori irtoaa nyt helposti.

Halkaise tomaatit ja poista siemenet.

Kuullota murskatut valkosipulinkynnet ja kuutioitu sipuli oliiviöljyssä.

Lisää tomaatit, mausteet ja vesi.

Keitä 15 minuuttia.

Ota kattila liedeltä.

Soseuta keitto samettiseksi sauvasekoittajalla tai tehosekoittimessa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 271 grammaa

Miksuk
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti 3311g754kcal18.5g114.2g9.9g46.4g
Oliiviöljy 65g577kcal0g0g65.3g0g
Valkosipuli 19g20kcal1.5g3g0.1g0.4g
Sipuli (kuorittu)373g101kcal4.9g17.9g0.7g6.3g
Sokeri 9g38kcal0g9.3g0g0g
Mustapippuri 4.7g13kcal0.5g1.8g0.2g1.2g
Basilika, kuivattu 4.7g12kcal0.7g1g0.2g1.9g
Timjami 4.7g13kcal0.4g1.3g0.3g1.7g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 51g156kcal4.9g6.9g12.1g0.8g
Vesi3731g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15176g3369kcal62.8g310.8g177.6g117.4g
Valittu annoskoko7588g1685kcal31.4g155.4g88.8g58.7g
Annoskoko puolitettuna3794g842kcal15.7g77.7g44.4g29.4g
Arvot/100g100g22kcal0.4g2g1.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134158