Äidin jauhelihakastike

500 g jauhelihaa
1 purjo silputtuna
1 sipuli silputtuna
2 tölkkiä tomaattipyreetä
suolaa
valkopippuria
oreganoa
öljyä paistamiseen

1) Sipuli ja purjo paistetaan öljyssä kullankeltaiseksi.

2) Jauheliha lisätään pannuun vähin erin sekoittaen.

Mausta seos suolalla, valkopippurilla ja oreganolla.

3) Kun liha on ruskistunut, kaadetaan pannuun tarvittaessa tilkka vettä ja joka tapauksessa tomaattipyree.

Alunperin ollut varmaan Me Naiset-lehdessä nimellä Chaplinin spagettikastike.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 231 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 42g96kcal8g0g7.2g0g
Purjosipuli 17g3.9kcal0.3g0.4g0g0.4g
Sipuli 4.7g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Tomaattipyree,euroshopper12g10kcal0.4g2.3g0.1g0g
Oliiviöljy 2.4g21kcal0g0g2.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g264kcal17.6g5.8g19.4g1g
Valittu annoskoko78g132kcal8.8g2.9g9.7g0.5g
Annoskoko puolitettuna39g66kcal4.4g1.5g4.9g0.3g
Arvot/100g100g169kcal11.3g3.7g12.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383801