Linssikeitto

Pilko kasvikset.

Laita sipulit kattilanpohjalle öljyyn paistumaan.

Lisää hetken päästä muutkin kasvikset.

Paistele muutama minuutti, lisää vettä sen verran, että kasvikset peittyvät (tai enemmän, jos tykkäät.

Itse pidän mehevistäkeitoista, joissa on vähän lientä ja lisäilen sitten tarpeen mukaan vettä lämmittäessäni valmista keittoa).

Kun vesi kiehuu, laita sekaan linssit ja tomaattimurska.

Anna kiehua 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Itse käytän mausteena yleensä soijakastikkeen lisäksi reilusti chiliä ja paprikaa.

Myös kurkuma käy, inkiväärikin on hyvää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

H9as
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g135g81kcal2g17.5g0.1g1.2g
Linssi, punainen, Go Green94g305kcal22.5g45.9g0.9g11.2g
Sipuli (kuorittu)41g11kcal0.5g2g0.1g0.7g
Valkosipuli 3.7g4.1kcal0.3g0.6g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g49g14kcal0.3g2.9g0.1g1.2g
Oliiviöljy 5.6g50kcal0g0g5.6g0g
Tomaattimurska 187g55kcal1g9.9g0.4g3.6g
Vesi281g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1593g1038kcal53.2g157.6g14.4g36g
Valittu annoskoko796g519kcal26.6g78.8g7.2g18g
Annoskoko puolitettuna398g260kcal13.3g39.4g3.6g9g
Arvot/100g100g65kcal3.3g9.9g0.9g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=337663