Muropohjamustikkapiirakka

Sekoita sokeri ja pehmeä voi keskenään.

Lisää kananmuna, vehnäjauhot, valinjasokeri ja leivinjauhe.

Sekoita taikina tasaiseksi.

Levitä taikina voidellun ison piirakkavuuan pohjalle (30cm halkaisija).

Kaada mustikat piirakkavuokaan ja levitä ne tasaisesti.

Valmista murutaikina nyppimällä voi, sokeri ja jauhot murumaiseksi ja ripottele mustikoiden päälle.

Paista piirakka 200°:ssa n. 30min.

Tarjoile vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 150g1088kcal1.8g0.6g121.9g0g
Sokeri 127g517kcal0g127.3g0g0g
Kananmuna kuoreton 55g78kcal6.9g0.2g5.6g0g
Vehnäjauho, sunnuntai195g682kcal23.4g138.4g4.1g5.8g
Leivinjauhe 5g8.8kcal0.3g1.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g5g20kcal0g4.9g0g0g
Voi 100g725kcal1.2g0.4g81.3g0g
Sokeri 85g345kcal0g84.9g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai130g455kcal15.6g92.2g2.7g3.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1704g7837kcal98.4g901.6g431.2g19.4g
Valittu annoskoko852g3919kcal49.2g450.8g215.6g9.7g
Annoskoko puolitettuna426g1959kcal24.6g225.4g107.8g4.9g
Arvot/100g100g460kcal5.8g52.9g25.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429822