Äidin jauhelihakastike

500 g jauhelihaa
1 purjo silputtuna
1 sipuli silputtuna
2 tölkkiä tomaattipyreetä
suolaa
valkopippuria
oreganoa
öljyä paistamiseen

1) Sipuli ja purjo paistetaan öljyssä kullankeltaiseksi.

2) Jauheliha lisätään pannuun vähin erin sekoittaen.

Mausta seos suolalla, valkopippurilla ja oreganolla.

3) Kun liha on ruskistunut, kaadetaan pannuun tarvittaessa tilkka vettä ja joka tapauksessa tomaattipyree.

Alunperin ollut varmaan Me Naiset-lehdessä nimellä Chaplinin spagettikastike.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 231 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 47g107kcal8.9g0g8g0g
Purjosipuli 19g4.3kcal0.3g0.5g0g0.4g
Sipuli 5.2g1.6kcal0.1g0.2g0g0.1g
Tomaattipyree,euroshopper13g11kcal0.4g2.5g0.1g0g
Oliiviöljy 2.6g23kcal0g0g2.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana173g293kcal19.4g6.4g21.4g1g
Valittu annoskoko87g146kcal9.7g3.2g10.7g0.5g
Annoskoko puolitettuna43g73kcal4.9g1.6g5.4g0.3g
Arvot/100g100g169kcal11.2g3.7g12.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383801