Linssikeitto

Pilko kasvikset.

Laita sipulit kattilanpohjalle öljyyn paistumaan.

Lisää hetken päästä muutkin kasvikset.

Paistele muutama minuutti, lisää vettä sen verran, että kasvikset peittyvät (tai enemmän, jos tykkäät.

Itse pidän mehevistäkeitoista, joissa on vähän lientä ja lisäilen sitten tarpeen mukaan vettä lämmittäessäni valmista keittoa).

Kun vesi kiehuu, laita sekaan linssit ja tomaattimurska.

Anna kiehua 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Itse käytän mausteena yleensä soijakastikkeen lisäksi reilusti chiliä ja paprikaa.

Myös kurkuma käy, inkiväärikin on hyvää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

H9as
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g15g9kcal0.2g1.9g0g0.1g
Linssi, punainen, Go Green10g34kcal2.5g5.1g0.1g1.2g
Sipuli (kuorittu)4.6g1.2kcal0.1g0.2g0g0.1g
Valkosipuli 0.4g0.5kcal0g0.1g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g5.4g1.5kcal0g0.3g0g0.1g
Oliiviöljy 0.6g5.5kcal0g0g0.6g0g
Tomaattimurska 21g6.1kcal0.1g1.1g0g0.4g
Vesi31g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana177g115kcal5.8g17.4g1.4g3.8g
Valittu annoskoko88g58kcal2.9g8.7g0.7g1.9g
Annoskoko puolitettuna44g29kcal1.5g4.4g0.4g1g
Arvot/100g100g65kcal3.3g9.8g0.8g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=337663