Äidin jauhelihakastike

500 g jauhelihaa
1 purjo silputtuna
1 sipuli silputtuna
2 tölkkiä tomaattipyreetä
suolaa
valkopippuria
oreganoa
öljyä paistamiseen

1) Sipuli ja purjo paistetaan öljyssä kullankeltaiseksi.

2) Jauheliha lisätään pannuun vähin erin sekoittaen.

Mausta seos suolalla, valkopippurilla ja oreganolla.

3) Kun liha on ruskistunut, kaadetaan pannuun tarvittaessa tilkka vettä ja joka tapauksessa tomaattipyree.

Alunperin ollut varmaan Me Naiset-lehdessä nimellä Chaplinin spagettikastike.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 231 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 5.3g12kcal1g0g0.9g0g
Purjosipuli 2.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Sipuli 0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Tomaattipyree,euroshopper1.5g1.2kcal0.1g0.3g0g0g
Oliiviöljy 0.3g2.6kcal0g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20g33kcal2.2g0.8g2.4g0g
Valittu annoskoko10g17kcal1.1g0.4g1.2g0g
Annoskoko puolitettuna5g8kcal0.6g0.2g0.6g0g
Arvot/100g100g168kcal11.2g4.1g12.2g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383801