Tomaattikeitto

1 kg tomaatteja

1 rkl oliiviöljyä
2 kpl valkosipulinkynttä
1 kpl sipuli

1/2 tl sokeria
1/2 tl mustapippuria
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl kuivattua timjamia
1 tl suolaa
1 kpl kasvisliemikuutio

8 dl vettä

Kalttaa tomaatit.

Kasta ne nopeasti kiehuvaan veteen ja jäähdytä heti kylmässä vedessä, kuori irtoaa nyt helposti.

Halkaise tomaatit ja poista siemenet.

Kuullota murskatut valkosipulinkynnet ja kuutioitu sipuli oliiviöljyssä.

Lisää tomaatit, mausteet ja vesi.

Keitä 15 minuuttia.

Ota kattila liedeltä.

Soseuta keitto samettiseksi sauvasekoittajalla tai tehosekoittimessa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 271 grammaa

Miksuk
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti 4257g969kcal23.8g146.9g12.8g59.6g
Oliiviöljy 84g742kcal0g0g83.9g0g
Valkosipuli 24g26kcal1.9g3.9g0.1g0.5g
Sipuli (kuorittu)480g130kcal6.2g23g1g8.2g
Sokeri 12g49kcal0g12g0g0g
Mustapippuri 6g17kcal0.7g2.3g0.2g1.6g
Basilika, kuivattu 6g15kcal0.9g1.2g0.2g2.4g
Timjami 6g17kcal0.5g1.6g0.4g2.2g
Suola, annos 3g18g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 66g201kcal6.3g8.9g15.5g1.1g
Vesi4797g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19512g4332kcal80.6g399.6g228.2g151.2g
Valittu annoskoko9756g2166kcal40.3g199.8g114.1g75.6g
Annoskoko puolitettuna4878g1083kcal20.2g99.9g57.1g37.8g
Arvot/100g100g22kcal0.4g2g1.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134158