Linssikeitto

Pilko kasvikset.

Laita sipulit kattilanpohjalle öljyyn paistumaan.

Lisää hetken päästä muutkin kasvikset.

Paistele muutama minuutti, lisää vettä sen verran, että kasvikset peittyvät (tai enemmän, jos tykkäät.

Itse pidän mehevistäkeitoista, joissa on vähän lientä ja lisäilen sitten tarpeen mukaan vettä lämmittäessäni valmista keittoa).

Kun vesi kiehuu, laita sekaan linssit ja tomaattimurska.

Anna kiehua 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Itse käytän mausteena yleensä soijakastikkeen lisäksi reilusti chiliä ja paprikaa.

Myös kurkuma käy, inkiväärikin on hyvää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

H9as
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g1679g1008kcal25.2g218.3g1.7g15.1g
Linssi, punainen, Go Green1166g3790kcal279.9g571.4g11.7g139.9g
Sipuli (kuorittu)513g139kcal6.7g24.6g1g8.7g
Valkosipuli 47g51kcal3.7g7.6g0.3g1g
Porkkana, keskikokoinen 65g606g170kcal3.6g36.1g1.2g15.2g
Oliiviöljy 70g619kcal0g0g70g0g
Tomaattimurska 2332g686kcal13.1g123.6g4.7g44.3g
Vesi3498g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19824g12921kcal664.4g1963.2g181.2g448.4g
Valittu annoskoko9912g6461kcal332.2g981.6g90.6g224.2g
Annoskoko puolitettuna4956g3230kcal166.1g490.8g45.3g112.1g
Arvot/100g100g65kcal3.4g9.9g0.9g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=337663