Raparperikiisseli
N. 200g raparperia (ravintosisältö tässä reseptissä sen mukaan, että ohjeeseen laitetaan 212g kuorittua raparperia)
6dl + ½dl vettä
10g (eli noin 3/4dl) makeutusjauhetta
40g (noin 3½rkl) perunajauhoja
1. Kuori ja pilko raparperit ja keitä ne puolessa (n. 3 desissä) kiisselin vesimäärästä kypsiksi.
2. Lisää loput vedestä, jotta kiisseli jäähtyy ja lisää joukkoon suurus (½dl vettä + 3½ rkl perunajauhoja)
3. Anna kiehahtaa, niin että kiisseli sakenee.
Jos lopputulos on liian paksu, lisää hieman vettä.
4. Lisää makeutusjauhe joukkoon.
HUOM! Valmistuksen aikana ruoasta haihtuu runsaasti vettä, joten se tulee ottaa huomioon kaloreita laskettaessa. 100g kypsää kiisseliä vastaa noin 115 grammaa raakaa.
Eli jos syö 100g kiisseliä, tulee merkitä että on syönyt 115 grammaa, jos tarkkoja ollaan.
Tämä vain huomautuksena, ettei tule ylläreitä.
Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 912 grammaa
Bicca