Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Jerk Seitan

SEITANIN VALMISTUS

* 2,5 dl gluteenijauhoja
* 1,25 dl gramjauhoja
* 1 tl savupaprikajauhetta
* 2 tl soijakastiketta
* 1,25-1,5 dl vettä

Keitinliemi

* 1-1,5 l vettä
* 2 kasvisliemikuutiota
* 0,25 dl soijakastiketta
* 0,25 dl balsamicoa

Jerk-marinadi

* 0,5 sipuli silputtuna
* 2 valkosipulinkynttä
* 1 rkl kuivattua timjamia
* 1 tl jauhettua muskottipähkinää
* 1,5 tl chilirouhetta
* 1 tl maustepippuria
* 0,5 tl jauhettua inkivääriä
* 1/4 tl suolaa
* 1/4 tl sokeria
* mustapippuria myllystä
* 1 limen mehu
* 0,5 dl auringonkukkaöljyä

1. Sekoita kuivat aineet ja lisää soijakastike ja vesi.

Vaivaa taikinaa muutama minuutti ja muotoile se pötköksi.

2. Leikkaa pötköstä noin sentin paksuisia viipaleita (noin 10-12 kpl).

Painele viipaleet litteiksi ja leikkaa ne sitten puoliksi.

3. Kiehauta keitinliemi ja lisää seitanpalat sinne.

Anna kiehua noin puolisen tuntia.

4. Soseuta marinadin aineet sauvasekoittimella karkeaksi seokseksi.

Anna seitanpalojen marinoitua yön yli ja paista ne sitten pannulla kauniin ruskeiksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Chan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Gluteenijauho, annos 100g170g661kcal94.4g56.6g2.9g0g
Kikhernejauho (Natco)80g287kcal17.3g43.4g4.9g0g
Soijakastike 12g7.2kcal0.6g1.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 150g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 45g398kcal0g0g45g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana914g2707kcal224.6g202.2g105.6g0g
Valittu annoskoko457g1354kcal112.3g101.1g52.8g0g
Annoskoko puolitettuna229g677kcal56.2g50.6g26.4g0g
Arvot/100g100g296kcal24.6g22.1g11.6g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=123094