Jerk Seitan
SEITANIN VALMISTUS
* 2,5 dl gluteenijauhoja
* 1,25 dl gramjauhoja
* 1 tl savupaprikajauhetta
* 2 tl soijakastiketta
* 1,25-1,5 dl vettä
Keitinliemi
* 1-1,5 l vettä
* 2 kasvisliemikuutiota
* 0,25 dl soijakastiketta
* 0,25 dl balsamicoa
Jerk-marinadi
* 0,5 sipuli silputtuna
* 2 valkosipulinkynttä
* 1 rkl kuivattua timjamia
* 1 tl jauhettua muskottipähkinää
* 1,5 tl chilirouhetta
* 1 tl maustepippuria
* 0,5 tl jauhettua inkivääriä
* 1/4 tl suolaa
* 1/4 tl sokeria
* mustapippuria myllystä
* 1 limen mehu
* 0,5 dl auringonkukkaöljyä
1. Sekoita kuivat aineet ja lisää soijakastike ja vesi.
Vaivaa taikinaa muutama minuutti ja muotoile se pötköksi.
2. Leikkaa pötköstä noin sentin paksuisia viipaleita (noin 10-12 kpl).
Painele viipaleet litteiksi ja leikkaa ne sitten puoliksi.
3. Kiehauta keitinliemi ja lisää seitanpalat sinne.
Anna kiehua noin puolisen tuntia.
4. Soseuta marinadin aineet sauvasekoittimella karkeaksi seokseksi.
Anna seitanpalojen marinoitua yön yli ja paista ne sitten pannulla kauniin ruskeiksi.
Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa
Chan