Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Sassin leivokset

Sekoita pehmeeseen margariiniin sokeri.

Kaada joukkoon jauhot ja nypi sormin murumaiseksi seokseksi.

Lisää lopuksi keltuainen ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Siirrä hetkeksi kylmään jähmettymään.

Kaaviloi taikina (kahden leivinpaperin välissä kätevintä) ohueksi , suorakulmaiseksi levyksi pellille.

Paista kakkulevyä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 min. Anna jäähtyä.

Leikkaa levy kahtia ja levitä toiselle puolelle vadelmahilloa.

Irrota toinen levy leivinpaperista varovasti esim.

lastan avulla ja aseta hillokerroksen päälle (varo, kakkulevy murtuu herkästi).

Sekoita tomusokeriin punaista marjamehua, jotta saat kuorrutuksesta vaaleanpunaista ja notkeaa seosta.

Levitä kuorrutus veitsen avulla leivoslevyn päälle.

Halutessasi voit sulattaa suklaapalat mikrossa ja valuta siitä kuorrutuksen päälle viiruja.

Vedä veitsellä poikkisuuntaan kevyitä viiltoja, jotta suklaaraitoihin tulee piikkikuvioita.

Anna jähmettyä ja tekeytyä jääkaapissa muovikelmun alla ja leikkaa sitten varovasti pieniksi suupaloiksi - tarjoile!

Reseptistä tulee n. 14 annosta ja yksi annos painaa n. 75 grammaa

Krac
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sunnuntai laktoositon leivontamargariini (Raisio)200g1440kcal0g0g160g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g20g13kcal0.7g0g5g0g
Sokeri 40g162kcal0g40g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 260g892kcal26.5g182g3.1g9.1g
Vadelmahillo (Pirkka)100g219kcal0.3g53.2g0.2g1.6g
Tomusokeri 1dl=60g400g1600kcal0g400g0g0g
Suklaa tumma 30g155kcal1.2g16g9.3g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2100g8963kcal57.4g1382.4g355.2g24.6g
Valittu annoskoko1050g4481kcal28.7g691.2g177.6g12.3g
Annoskoko puolitettuna525g2241kcal14.4g345.6g88.8g6.2g
Arvot/100g100g427kcal2.7g65.8g16.9g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=123569