Kukkakaaligratiini
Puolikas kukkakaali
Gratiinikastike
1-2 rkl juoksevaa margariinia
1 rkl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
1/4 pkt (à 250 g) Koskenlaskija-sulatejuustoa, perinteinen
1/2 tl kuminaa
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1. Paloittele kukkakaali kukinnoiksi ja kypsennä ne höyryssä tai suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi.
Kypsymisaika on noin 10 minuuttia.
2. Kuumenna rasva pinnoitetussa kattilassa ja lisää jauhot.
Kaada joukkoon puolet maidosta ja sekoita tasaiseksi.
Lisää loppu maito ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes kastike sakenee.
3. Lisää paloiteltu juusto kattilaan ja anna juuston sulaa.
Mausta kastike kuminalla, suolalla ja mustapippurilla.
4. Pane valutetut kukkakaalit voideltuun uunivuokaan ja kaada kastike päälle.
Gratinoi uunin grillivastuksen alla 250 asteessa noin 5 minuuttia, kunnes pinta saa hieman väriä.
Tarjoa lisäksi paistettuja grillimakkaroita tai tarjoa sellaisenaan kasvisruokana.
Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 338 grammaa
Marika75