Lapskoussi
1 1/2 kg raavaan, sian ja lampaan lapaa, rintaa ja potkaa
2 dl sipulilohkoja
15 valkopippuria
15 maustepippuria
2 l vettä
2 dl parin millin porkkanasuikaleita
2 dl parin millin lanttusuikaleita
2 l perunalohkoja
1 tl suolaa
Leikkaa liha noin kananmunan kokoisiksi paloiksi.
Pane lihat, pippurit ja sipulilohkot uunivuokaan niin, että sianlihat tulevat päällimmäisiksi.
Lisää vettä niin, että lihat juuri peittyvät.
Anna lihojen hautua 2 - 3 tuntia 100-asteisessa uunissa.
Siivilöi lihoista liemi.
Pane kasvissuikaleet ja perunalohkot liemeen kiehumaan ja keitä kasvikset pehmeiksi.
Kaada liemi pois ja soseuta kasvikset muusiksi.
Nypi lihat mahdollisimman hienoksi.
Sekoita raaka-aineista tasainen massa ja ohenna keitinliemellä, kunnes sose on notkeaa.
Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 483 grammaa
Alppi