Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Lapskoussi

1 1/2 kg raavaan, sian ja lampaan lapaa, rintaa ja potkaa
2 dl sipulilohkoja
15 valkopippuria
15 maustepippuria
2 l vettä
2 dl parin millin porkkanasuikaleita
2 dl parin millin lanttusuikaleita
2 l perunalohkoja
1 tl suolaa
Leikkaa liha noin kananmunan kokoisiksi paloiksi.

Pane lihat, pippurit ja sipulilohkot uunivuokaan niin, että sianlihat tulevat päällimmäisiksi.

Lisää vettä niin, että lihat juuri peittyvät.

Anna lihojen hautua 2 - 3 tuntia 100-asteisessa uunissa.

Siivilöi lihoista liemi.

Pane kasvissuikaleet ja perunalohkot liemeen kiehumaan ja keitä kasvikset pehmeiksi.

Kaada liemi pois ja soseuta kasvikset muusiksi.

Nypi lihat mahdollisimman hienoksi.

Sekoita raaka-aineista tasainen massa ja ohenna keitinliemellä, kunnes sose on notkeaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 483 grammaa

Alppi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sianliha keskiarvo 1500g3276kcal274.2g0g244.5g0g
Sipuli 100g30kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Valkopippuri 7g20kcal0.7g3g0.1g1.8g
Vesi, vesijohtovesi 2000g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g65g18kcal0.4g3.9g0.1g1.6g
Lanttu, keitetty, suolaa 60g18kcal0.6g2.8g0.2g1.1g
Peruna, keskikokoinen 60g120g72kcal1.8g15.6g0.1g1.1g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7724g6868kcal558g60.2g490.4g14.6g
Valittu annoskoko3862g3434kcal279g30.1g245.2g7.3g
Annoskoko puolitettuna1931g1717kcal139.5g15.1g122.6g3.7g
Arvot/100g100g89kcal7.2g0.8g6.3g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=147392