Karjalanpaisti Special Al Meira
Laita pannuun n.10-15 g oliiviöljyä ja lämmitä pannu kuumaksi.
Laita kuumalle pannulle kaikki valmiiksi paloitellut Atrian karjalanpaistipalat ja ruskista käännellen niitä ympäri.
Kun palat ovat ruskistuneet jokapuolelta ja lihanesteet pysyvät sisällä, laita ruskistetut palat keraamiseen tai lasivuokaan (vaihtoehtoisesti valurautapataan).
Mausta mustapippurilla ja suolalla.
Kuori ja paloittele joukkoon kaksi valkosipulinkynttä (n.14g), n.3 sipulia (kuorittuna n.120g), ja 3 kuorittua porkkanaa (paloiksi leikattuna, n.200g.
Peitä lihat ja juurekset kuumalla vedellä (esim.
vedenkeittimen kiehuvalla) niin että kaikki peittyy veden alle ja hieman yli. Laita joukkoon vielä kokonaisia maustepippureita (n. 4g), aromimaustetta ja laakerinlehtiä.
Laita valmiiksi lämmitettyyn uuniin 150c-175c ja anna muhia n.2,5 tuntia.
Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 320 grammaa
Goljatti