Kesäkurpitsalaatikko
Leikkaa kesäkurpitsa tulitikkumaisiksi suikaleiksi, kuutioi paprika ja leikkaa purjo renkaiksi.
Öljyä uunivuoka ja peitä sen pohja kesäkurpitsasuikaleilla.
Käytä noin puolet suikaleista.
Mausta pippurilla, paprikajauheella, yrttimausteilla ja soijakastikkeella.
Ripottele puolet purjorenkaista ja paprikapaloista kurpitsakerroksen päälle.
Seuraavaksi tulee kerros keittämätöntä makaronia (mikä tahansa pasta käy, mutta parhaiten tähän mielestäni sopivat pienet kierrepastat, nauhamakaroni tai spagetti lyhyeksi pätkittynä).
Mausta jälleen kuten edellä ja käytä loput purjorenkaat ja paprika.
Jos kaapistasi löytyy kuivattuja suppilovahveroita, on niiden vuoro nyt. Levitä kerros liotettuja suppilovahveroita makaronikerroksen pinnalle.
Suppilovahverot tekevät tästä ruoasta todellisen herkun.
Levitä loput kurpitsasuikaleet vuokaan ja mausta jälleen.
Leikkaa tomaatit viipaleiksi ja peitä vuoan pinta niillä.
Ripottele tomaateille kuivattua tai tuoretta basilikaa.
Tee juustokastike: sekoita jauhot ja kerma keskenään vispilällä tasaiseksi, lisää vesi ja sulatejuusto.
Laita kattila liedelle ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike paksunee.
Lisää emmentaljuusto raasteena tai viipaleina ja anna sen sulaa kastikkeeseen.
Mausta pippurilla ja halutessasi muskottipähkinällä.
Peitä ruoka kastikkeella.
Paista vajaassa 225 asteessa noin 40 - 45 min. tai kunnes makaronit ovat kypsiä.
Ruoan idea on se, että makaronit imevät kypsyessään kurpitsoista ja tomaateista erittyvän nesteen.
Voit tehdä laatikon ilman makaronejakin, mutta siitä tulee silloin aika vetistä.
Makaronit voi myös korvata muutamalla desillä keittämätöntä riisiä.
(http://www.elisanet.fi/puutteenper
a/uuniruoka.html)
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 445 grammaa
Doomchild