Limetorttu
Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan sokeri (3/4 dl) ja vehnäjauhot (3 dl) ja vaniljaa noin teelusikallinen.
Sekoita nopeasti, taputtele leivitettyyn piirakkavuokaan.
Esipaista 12-15 minuuttia 200 asteessa.
Raasta limen kuorta pari ruokalusikallista ja purista limen mehua (noin neljästä limestä).
Vatkaa sokeri (2,5 dl) ja munat vaahdoksi, lisää limen kuori ja mehu, viimeisenä lisää vehnäjauhot (3 rkl).
Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä 12 minuuttia 200 asteessa.
Täytteen kuuluu olla löysää uunista otettaessa.
Sirottele lämpimän tortun päälle tomusokeria (1 dl). Anna seistä 4-5 tuntia tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua, näin koostumus on parempi.
Tarjoa sellaisenaan tai hedelmien ja marjojen kanssa.
Ohje: Pieni kakkukirja
Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa
Mir